Företaget Katteljén

Katteljén startade 2005 och är ett litet företag med ett fåtal egendesignade produkter för kattälskare. Jag som driver Katteljén heter Susann Bönnemark och det är jag som designar Katteljéns produkter.
Jag är en stor kattälskare och jag funderade över hur min passion att måla skulle kunna utvecklas. Alla kan eller vill inte köpa en tavla, med de allra flesta både kan och vill köpa en mugg.

Jag och min man bor längst ner i södra Sverige tillsammans med två underbara katter. Du kan läsa mer om våra katter Tussan och Semmi här bredvid.

Tavlor

Mitt konstnärsskap har tagit ordentlig fart och jag målar mycket nu - färgstarka naivistiska tavlor i akryl och motiven är hittills alltid katter. Tavlorna blir utgångspunkt för de produkter jag designar, t ex brickor och kuddöverdrag.

Min ateljé finns i Västra Nöbbelöv utanför Skivarp i den gamla Byskolan.
Vill du boka tid för ett besök i min ateljé så ring mig
på 0702 – 73 03 20.

Jag ställer ut då och då och du kan läsa mer om det under fliken "Tavlor och vernissage">>

Tussan

Katten Tussan

Det här är Tussan!
Tussan är en härlig liten honkatt. Tussan kan se lite sur ut, men skenet bedrar. Hon är världens go'aste katt!

Tussan kom till oss den 21 maj 2012. Hon kom tillsammans med sin son Simba, som tyvärr inte är med oss längre. Han blev överkörd på väg 9 och ligger begravd i vår trädgård.

Tussan och Simba bodde tidigare hos en arbetskamrat till mig, men när han skulle flytta från hus till lägenhet behövde katterna någonstans att bo där de kunde fortsätta att gå ut och leva kattliv med musjakt och annat.

Eftersom vi nyss blivit helt kattlösa så passade det jättebra att de flyttade till oss.

Konstnärens verktyg

Susanns verktyg Några av Susanns verktyg

Semmi

Det här är Semmi!
Semmi är egentligen bara inneboende hos oss. Han kom till oss hösten 2013. In genom kattluckan och ut i köket där han åt, och åt, och åt, och åt.

Sedan hittade han sig en bra plats på en rosa filt och där la han sig tillrätta och sov, och sov, och sov, och sov.

Eftersom Tussan inte hindrade honom från att komma in så blev han kvar. Han är väldigt social och mysig och han är öronmärkt. Detta tydde ju på att han var en familjekatt som någon förmodligen saknade.

När vi äntligen lyckades tyda öronmärkningen så visade det sig att Semmi bodde bara en kilometer bort på en gård. Han hade rymt därifrån eftersom där fanns en elak röd katt. Vi enades med familjen om att Semmi kunde bli kvar hos oss, så här är han inneboende så länge han vill.